OM OSS

"My goal in life is to be as good a person as my dogs already think I am"
 
   Bakom huset, över sjön, får man ofta se fantastiska färgpaletter.
 
 


Jag heter Sissi Sundberg och jag startade och äger den här kenneln. Kennelnamnet godkändes av FCI den 2a Mars 2001 men jag har levt med Engelska Settrar längre än så.
Jag skaffade min första ES, tiken Mymlan, i februari 1988.
Hon var den som fick mej förälskad i denna otroligt vackra, vänliga och intelligenta ras. Jag har henne att tacka för mycket, inte minst för all den glädje jag upplever varje dag tillsammans med mina älsklingar. Hade jag inte hittat henne hade jag aldrig lärt känna denna superba ras!

 

Jag bor på en gård norr om Växjö med mina 11 hundar, 2 hästar, 6 katter, 1 minigris och 6 får.

Det finns en mkt stor trädgård runt huset där hundarna springer fritt hela dagarna. Hundarna bor inne i huset och hundarna sover till och med i min säng, jodå, allihopa! Ibland kan det till och med vara fler än 11 hundar då jag ibland har 'mina' sålda 'valpar' som inackorderingar om deras ägare är bortresta.
Eftersom rasen är som den är, är det enkelt att ha några extra hundar ett par dar.

 

Jag själv är utbildad valp och allmänlydnad instruktör och har erfarenhet som veterinär assistent. Jag har studerat en specialiserad kurs i hund sjukvård och utbildar mej kontinuerligt genom kurser och föredrag för att kunna ge mina hundar så bra liv som möjligt, men också för att kunna hjälpa mina valp köpare närhelst de behöver goda råd eller hjälp.

 

  MINA INTENTIONER  SOM UPPFÖDARE ÄR:

*att fortsätta uppfödningen av sunda hundar, både mentalt och fysiskt, och att använda mej av väl dokumenterade och meriterade linjer. Jag sätter mental och fysisk sundhet före utställnings meriter då sådana enbart visar till rasens yttre skönhet, och att de Engelska Settrarna är vackra ser vi ju alla. Självklart ställer jag ut mina hundar men det blir i mån av tid då hundarnas och gårdens skötsel är väldigt tidskrävande och givetvis kommer i första hand.
 

VAD SOM FÖLJER MED ER VALP:

* Om ni ska köpa valp från mej kommer jag att maila er mitt kompendie om valpens skötsel när ni får hem den. Detta för att ge er tid och möjlighet att förbereda dess ankomst på bästa sätt, så som att köpa hem rätt sorts mat, eliminera farliga situationer och saker i hemmet etc. När ni hämtar valpen kommer ni att få kompendiet i printad form, men det är mycket klokt att ha läst det innan valpens ankomst för sedan kommer ni att vara fullt sysselsatta en tid!

 

* Mina valpar är försäkrade och har 3 års dolda fel försäkring. Dom är regelbundet avmaskade, vaccinerade, id märkta, veterinär besiktigade och registrerade i SKK vid leverans.

* Jag vill att mina valp köpare HD röntgar sina hundar och ersätter därför hälften av själva HD röntgen bild kostnaden mot att köparna följer mina råd om när röntgen ska ske och i fråga om vilket foder hunden bör äta fram tills dess, och mot att jag får en kopia av kvittot på utgiften.
 

* Är ni intresserad av en valp och inte är kända av mej sen tidigare vill jag träffa er personligen minst en gång innan ni kan få löfte om en valp.
 

* Jag är mycket mån om att mina valpar ska få bra hem och vill därför veta och kommer att fråga en hel del om hemmet ni erbjuder och om era tidigare hundkunskaper. Jag blir också mycket glad om ni håller kontakten även efter att ni fått hem er valp och hoppas att ni i alla fall hör av er om och när ni behöver hjälp, vad det än gäller.
 

* När ni köper valp från mej ingår antingen en valp eller vardags lydnads kurs beroende på vad ni känner att ni behöver hjälp med. Ni kan givetvis oxå ringa och få råd och hjälp när ni vill och behöver det.

* Med valpen följer en kasse med snuttefilt som doftar av mamma och syskon, en DVD med info om rasen och  hundens kommunikation, 1 påse valpfoder, en mapp med pappren på hunden och papper om hur hunden bör skötas (nästa avmaskning och vaccinering mm.) + att där finns en present från mej, ett fint handsytt halsband hunden kan ha när den blivit större .
 

* Ni kan alltid nå mej dygnet runt om ni behöver akut hjälp, goda råd eller bara vill fråga om vad som helst. Ni kan också nästan alltid lämna er valp/hund hos mej om ni behöver hundvakt under semester eller dylikt.
 

* Varje år brukar jag arrangera en träff där alla valp köpare och andra inbjudna ES ägare är välkomna. Vi brukar prata mycket hund, vi fikar och äter och ser på medan hundarna leker och badar. I mån av tid hjälper jag er då också med ev. träning eller päls vård, detta kan jag dock inte lova då tiden brukar gå mycket fort på träffarna.

 

Mer info om typ, utseende och historik hittar du på ras standard sidan.

 

Om du är intresserad av rasen eller om du vill veta mer om mina hundar, ja då är du jättevälkommen att kontakta mej. Du når mej genom att klicka på e-mail länken på 'hem' sidan eller mitt porträtt här nedan.

  SISSI


DRAWING BY KRISTA KASSEL

"Gud, ge mig sinnesro till att acceptera det jag inte kan ändra,
mod till att ändra det jag kan,
och visdom till att se skillnaden mellan de två.
~ Reinhold Niebuhr"

"Det finns så mkt som vi inte kan se med blotta ögat som påverkar våra hundars organ, det finns också saker som vi ser men kanske inte själva inser, som hur benlängden påverkar steglängden, hur rygglängden påverkar benlyften osv.
Allt detta inverkar ju på hundens funktion och livslängd.
Just för att det finns så mkt som vi INTE vet varför då avla på de defekter vi faktiskt känner till?"
citat av klok uppfödare av en helt annan ras.